Podium deMess, voormalige Officiers Kantine

Programma 11 september 2022  Podium deMess viert het eerste lustrum in de muziektent op het plein!

12.00 uur Reveil door blazers van muziekcentrum Luc van Gessel
13.00 uur Goois Vocaal Ensemble onder leiding van Hans van Rutten met Alwin Kluit op piano.
13.45 uur Vocaal Verhaal, een gezellig vrouwenkoor onder leiding van dirigent Roy Voogd en wordt op piano begeleid door Felicity Goodwin.
14.30 uur Opera projectkoor met soliste mezzo-sopraan Ingrid Stijsiger. Zij zingen bekende operaliederen met begeleiding op de piano door Felicity Goodwin.
15.30 – 18.00 uur ‘Dansen op het plein’. Louis Swing Orchestra brengt samen met zijn vocalisten een swingend muziekprogramma om op te dansen.

De voormalige officiers kantine stamt uit 1880 en was de kantine voor soldaten die in de vesting waren gelegerd, en dan met name de manschappen uit de nabijgelegen Promerskazerne. Er waren verschillende ruimtes zoals een ontspanningszaal, biljartzaal en een keuken. De onderofficieren beschikten over een eigen ruimte.
De kantine voorzag tientallen jaren in wat gezelligheid voor de dienstplichtigen die in de kille militaire gebouwen van de vesting waren ondergebracht. Sommige uitbaters werden een begrip voor de kazernebevolking. Zoals de familie Ochse die de soldaten in de jaren dertig van de vorige eeuw voor een dubbeltje van koffie met een gevulde koek voorzag.

Lange tijd was hier de plaatselijke VVV gehuisvest. Sinds 2017 is de Mess een cultureel podium: een prachtig theatertje, met multifunctionele nevenruimten en een gezellige bar/foyer. De Mess wordt gerund door vrijwilligers. Kijk voor activiteiten op de agenda van de Mess.

Officiers Kantine “De Mess”

Adriaan Dortsmanplein 1-b
1411 RC Naarden

Route >>

Officiers Kantine “De Mess”

Adriaan Dortsmanplein 1-b

1411 RC Naarden

Route >>
www.demess.nl >>