Naardense Vaardagen 9 t/m 11 september

De Naardense Vaardagen worden jaarlijks georganiseerd door de Vereniging Vestingstad. Historische schepen zullen op maandag 4 en woensdag 6 september (vanaf 15.00 uur) vanuit de Keetpoortsluis te Muiden vertrekken en via de Naarder Trekvaart in de Nieuwe Haven aankomen en meren.

Zaterdagmiddag en de zondag (Open Monumentendag) zijn de schepen te bewonderen in de Nieuwe Haven. Op zondag zal om 15.00 uur de admiraal de schepen inspecteren en de schippers zullen hem groeten. Op monumentendag (zondag 10 september) worden weer een aantal nautische ambachten gedemonstreerd en zal de palingroker voor de inwendige mens zorgen. Veldsmeden demonstreren op open vuren hoe metaal in allerlei vormen gesmeed kan worden en aan een rijdende kraam (scooter) kan koffie gedronken worden. Schippers tonen met trots het uiterlijk, en indien mogelijk op verzoek ook het innerlijk van hun schepen.

Op maandag 11 september 10.00 uur zullen de schepen in konvooi afvaren richting Muiden waar vanaf 12.30 uur de schepen geschut zullen worden richting de Vecht. Gedurende deze vaarten zullen 1 sluis en 7 bruggen bediend worden.

Naardense vaardagen

Nieuwe Haven
1411 SG Naarden

Route >>

Naardense vaardagen:

Nieuwe haven

1411 SG Naarden

Route >>