Nederlands Vestingmuseum

Zondag 11 september bulderen de kanonnen!
Op open monumentendag op zondag 11 september heten we iedereen van harte welkom in het museum. Op zondag zullen we de kanonnen laten bulderen! Om 14 uur en om 15 uur vertelt de kapitein over 1815 waarna de kanonniers hard aan het werk gaan. Voor Nederland en Oranje!

De vesting Naarden, een stad waar geschiedenis van de muren druipt, waar koningen en keizers gelopen hebben, waar Nederland vorm heeft gekregen in de 17e en 19e eeuw. De stad met de best bewaarde vestingwerken van ons land. In het Nederlands vestingmuseum kunt u nog een beetje van het verleden voelen. 

 
Het vestingmuseum laat je ervaren hoe de soldaten van het garnizoen eeuwenlang Holland en in het bijzonder Amsterdam hebben bewaakt tegen vijanden uit het Oosten. In de duistere kazematten van de vesting, waar vocht langs de stenen druipt, waar wind door de luistergaten loeit en kanonnen bulderen. Maar ook de knusse kazemat waar de soldaten sliepen, waar hun bedden met strozakken staan en de kachel met turfjes gestookt werd. Het Nederlands vestingmuseum heeft het allemaal. Met een bezoek aan het vestingmuseum beleeft u de gehele oorlogsgeschiedenis van Nederland.

Nederlands Vestingmuseum

Westwalstraat 6
1411 PB Naarden

Route >>

Nederlands Vestingmuseum:

Westwalstraat 6

1411 PB Naarden

Route >>
www.vestingmuseum.nl >>