Bij Andreas

Tijdens de Open Monumentendag op 13 september kunt u genieten van korte optredens van de jonge pianist Koenraad Spijker, een van de masterstudenten tijdens het eerste Naarden International Piano Festival in 2019.

Programma 13 september:  Aleksandr Skrjabin (1972-1915) – Étude nr. 1 op. 2, Franz Schubert (1797-1828) – Moment Musical nr. 2 op. 94, Frédéric Chopin (1810-1849) – Nocturne nr. 2 op. 15  Reserveren >

Andreaskerk bedolven onder roetlaag‘ is de kop boven een artikel in de Gooi- en Eemlander van maandag 6 januari 1969. De roetlaag had zich vastgezet op stoelen, kansel, grond, muren en ramen. De ramp werd toegeschreven aan een explosie, waardoor de Andreaskerk nooit meer dienst zou doen als kerk. Het kerkmeubilair verdween en het orgel was na de roetramp niet meer te gebruiken.

Na een grondige reiniging van het gebouw diende de kerk achtereenvolgens als atelier, als ruimte voor jeugdclubs, exposities, yoga- en balletlessen en dergelijke.

Een paar jaar geleden liet de nieuwe eigenaar, de Robert F.W. Bruinsma Stichting, het gebouw geheel renoveren tot wat nu BIJ ANDREAS is: een prachtige, intieme concertzaal voor jonge en gerenommeerde pianisten uit de hele wereld. Tevens is het de thuisbasis van het succesvolle Naarden International Piano Festival, opgericht door pianiste en artistiek leider Nino Gvetadze, in samenwerking met Hankie Bruinsma Verbrugh, directeur van de Robert F.W. Bruinsma Stichting. Dit alles met maar één doel: een levendige ontmoetingsplek zijn voor jonge, talentvolle pianotalenten, die in contact worden gebracht met fameuze meesterpianisten, en hen te stimuleren en te begeleiden. Te gast waren onder meer beroemdheden als Alfred Brendel, Kristian Bezuidenhout, Hannes Minnaar en Alexander Melnikov.

BIJ ANDREAS organiseert – naast diverse pianoconcerten – cd-presentaties, fotoexposities, masterclasses en lezingen, en is tevens te huur als ruimte voor audio- en video-opnames (info: office@bijandreas.nl).

Tijdens de Open Monumentendag op zondag 13 september bent u van harte welkom in BIJ ANDREAS! Die middag kunt u genieten van korte optredens van de jonge pianist Koenraad Spijker, een van de masterstudenten tijdens het eerste Naarden International Piano Festival in 2019. U hoort werken van Skrjabin, Schubert en Chopin.
Met het oog op het beperkte aantal plaatsen vragen wij u vriendelijk te reserveren via www.bijandreas.nl. De mini-concerten vinden plaats om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur en zijn gratis op vertoon van uw e-ticket.

Overige info: www.bijandreas.nl, www.naardenpianofestival.nl

Bij Andreas

Turfpoortstraat 29
1411 ED Naarden

Bij Andreas

Turfpoortstraat 29

1411 ED Naarden

Route >>
www.bijandreas.nl >>