Oude Begraafplaats Naarden

Programma 10 september 2023 Optreden vocaal kwartet BrinCQ en Klezmer orkest om 14.00 uur op de oude begraafplaats.

De Oude Begraafplaats van Naarden werd aangelegd in 1830. Bij Koninklijk Besluit van 1825 was het verboden om overledenen nog langer te begraven binnen de bebouwde kom van een gemeente, of in kerken. Omdat de directe omgeving van de vestingstad Naarden vrij moest blijven in geval van en belegering, ligt de begraafplaats buiten de zogenoemde schootsvelden, op grondgebied van de gemeente Bussum.

De oude begraafplaats van Naarden, op de hoek van de Brediusweg en de Amersfoortse Straatweg in Bussum, is een erkend Rijksmonument. Sinds 2000 zetten vrijwilligers, verenigd in een particuliere stichting, zich in voor het behoud en onderhoud van deze historische locatie. Sinds 2014 kan er weer op bescheiden schaal worden begraven. Bezoekers kunnen alle dagen wandelen, speuren en genieten van een prachtig rustige plek in een drukke omgeving.

De Stichting tot Behoud van de Oude Begraafplaats van Naarden zet zich sinds 2000 – in goede samenwerking met de gemeente, vrijwilligers en donateurs in om verder verval tegen te gaan en zorg voor te dragen dat de begraafplaats behouden blijft.

De oude begraafplaats zal op zondag 11 september geopend zijn. U kunt aansluiten bij rondleidingen over de begraafplaats.

Oude Begraafplaats Naarden

Amersfoortsestraatweg 332
1401 CS Naarden

Oude Begraafplaats Naarden

Amersfoortsestraatweg 332

1401 CS Naarden

Route >>
www.oudebegraafplaats-naarden.nl >>